Periodontoloji(Diş Eti Hastalıkları)
Periodontoloji, diş eti ve diğer dişleri destekleyen dokularda uzmanlaşmış, aynı zamanda periodonsiyum olarak da bilinen diş hekimliği alanındaki bir uygulama alanıdır. Çoğu genel dişhekimi hafif periodontal hastalığı (diş eti hastalığı) teşhis etmek ve tedavi etmek için eğitilmiş olsa da, karmaşık veya ciddi vakalar, periodontik prosedürlerde ek eğitim ve uzmanlığa sahip bir periodontoloji uzmanına yönlendirilir.
Sentez Diş Beylikdüzü ve Silivri’deki kliniklerimizde muayene randevusu alarak uzman periodontologlarımızla görüşebilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.
Periodontist Nedir?
Periodontistler, diş etlerini ve diş implantlarını etkileyen hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisine odaklanan diş uzmanlarıdır. Periodontistlerin temel diş hekimliğine ilave olarak aldıkları eğitim ve öğretim, onları diş eti rahatsızlıklarının altında yatan koşulları teşhis etmek ve bir dizi etkili tedavi sunmak için donatır. Diş eti hastalıkları tedavilerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Diş eti hastalıkları için periodontist ne yapar?
Küçük ve orta dereceli diş eti hastalıkları için tedavi, diş eti çizgisinin altındaki diş yüzeylerini derinlemesine temizlemek için özel el aletlerinin kullanıldığı diş taşı temizliği ve kök yüzey düzeltme gibi daha az invaziv, cerrahi olmayan prosedürlerle başlar. Periodontal hastalık, diş eti dokusu artık dişlere tam oturmayacak şekilde ilerlemişse, gevşek “cepleri” gidermek için küçük diş eti ameliyatı gerekebilir. Cep küçültme prosedürü sırasında periodontist, enfekte dokuyu çıkarmak için diş etlerinde küçük bir kanat açar, böylece daha sağlıklı diş eti dokusu doğal olarak dişlere yeniden yapışabilir. Daha az invaziv alternatif bir seçenek, gevşek cepleri “sıkıştırmak” için bir lazer kullanmak olabilir.
İlerlemiş diş eti hastalığı çenedeki kemiği aşındırabilir ve destekleyici dokulara ciddi şekilde zarar verebilir ve tedavi edilmezse diş kaybına neden olabilir.
Periodontistler, kemik greftleri, diş eti greftleri ve doku büyümesini uyaran tedaviler dahil olmak üzere rejeneratif prosedürler uygulayarak bazı durumlarda hasarı durdurmaya ve hatta tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Beylikdüzü ve Silivri periodontoloji tedavilerimiz öncesinde sizleri detaylı bir şekilde bilgilendiriyor olacağız.
Beylikdüzü ve Silivri Periodontoloji
Beylikdüzü veya Silivri’de periodontoloji (diş eti hastalıkları) için kliniklerimize geldiğinizde öncelikle sizleri bilgilendiriyor olacağız.
Uzman pedodontistlerimiz yapacakları muayene ile başta diş eti sağlığınız olmak üzere genel ağız ve diş sağlığınızın durumunu inceler. Bu muayene yapılacak işlemlerin belirlenmesi için önemlidir. Diş eti rahatsızlıklarınızın giderilmesi için gerekli tedavi yöntemi belirlendikten sonra bilgilendirilirsiniz. Uygun periodontoloji muayene ücretlerimizle yanınızdayız.
Silivri ve Beylikdüzü’nde periodontoloji hastalarımızın teşhis ve tedavi seçeneklerini anlamalarını sağlamak için kapsamlı bir eğitim ve iletişim yaklaşımı da dahil olmak üzere kişiselleştirilmiş hasta bakımında uzmanız. Muayene randevusu almak için iletişim formumuzu doldurabililir ya da bizi arayabilirsiniz.
Günlük fırçalama ve diş ipi ile kapsamlı bir temizlik ve muayene için genel diş hekimine düzenli ziyaretler, iyi ağız sağlığını korumanın anahtarıdır, ancak diş eti hastalığına yol açmak için yalnızca gözden kaçan az miktarda plak ve tartar yeterlidir. Şiddetli veya karmaşık diş eti hastalığı olan hastalar, diş eti hastalığını tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemek için bir periodontiste yönlendirilecektir, ancak bir periodontiste görünmek için kozmetik nedenler de vardır. Periodontal plastik cerrahi, diş eti fazlalığı, diş eti çekilmesi ve eksik dişler dahil olmak üzere gülümsemenizin görünümünü etkileyen çeşitli sorunları tedavi edebilir.
Periodontoloji alanı bir dizi diş sorunu ve tedavi seçeneği içerir, ancak tüm periodontistler bir dizi ortak hedefi paylaşır: hastalıklı diş eti dokusunu sağlığına kavuşturmak, gülümsemenizin görünümünü ve işlevini iyileştirmek ve ağız sağlığını korumanıza yardımcı olmak. sağlık, böylece doğal dişlerinizi mümkün olduğunca uzun süre korursunuz.
Diş sağlığına öncelik verme ve bunu görmezden gelmenin size uzun vadede nasıl daha pahalıya mal olacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.
Gingivitis, diş eti iltihabıdır. Diş eti iltihabı, kolayca kanayan kırmızı, şiş ve hassas diş etleri ile karakterize bir diş eti hastalığı türüdür. Dişlerin çevresinde de artan cep derinlikleri bulunabilir. Öncelikle diş plağı – dişlerinizde oluşan yumuşak beyaz/sarı bakteri birikintilerinden kaynaklanır, ancak bazı ilaçlar, diyabet ve ağızdan nefes alma gibi diğer faktörler tarafından daha da kötüleşebilir. Diş eti iltihabı genellikle uygun tedavi ile geri dönüşümlüdür. Gingivitis periodontite ilerleyebilir. Tedavi bu ilerlemeyi önlemeye yardımcı olabilir.
Periodontitis, dişlerin etrafındaki destekleyici kemiğin kaybını içeren bir diş eti hastalığı şeklidir. Periodontitis belirtileri, kanayan ve dokunmaya hassas olan kırmızı, şiş kanayan diş etlerini, kemik kaybını ve derin cepleri içerebilir. Ağrı genellikle bir periodontitis belirtisi değildir, ancak bazı durumlarda ortaya çıkabilir. Periodontitis genellikle yavaş ilerleyen bir hastalıktır ancak aktivitede ani artışlar olabilir. Diş bakteri plağından kaynaklanır, ancak sigara, diyabet ve diş gıcırdatma gibi (ancak bunlarla sınırlı olmayan) birçok faktör tarafından şiddetlenebilir. Dişlerin etrafındaki kemik kaybolduğunda dişler gevşer. Gevşekliği kendiniz fark edemeyebilirsiniz ancak diş hekiminiz veya periodontistiniz bu işareti arayabilir. Bu hastalığın erken evrelerde tedavi edilmesi en öngörülebilirdir. Çok uzun süre tedavi edilmezse periodontitis diş kaybına neden olabilir. Periodontitis inflamatuar bir hastalıktır. Tıpkı diğer iltihaplı hastalıklar (örneğin diyabet, romatoid artrit) gibi periodontitis de tedavi edilebilen bir hastalık değildir (çoğu durumda) aksine zamanla tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Periodontistiniz, yönetiminizle ilgili önerilerde bulunabilir.
Diş eti çekilmesi, diş etinin kenarının diş kökünü açığa çıkaracak şekilde diş kökünün yukarı (veya aşağı) çekilmesidir. Diş eti diş kökünü yukarı çektiğinde, dişinizi destekleyen kemik de diş kökünü yukarı çeker. Bu nedenle diş eti çekilmesi dişlerin etrafındaki ataşman kaybının bir şeklidir ve diş kayıplarına yol açabilir. Diş eti çekilmesine diş fırçalama, genetik, diş pozisyonu, kas ekleri ve ortodontik diş hareketi dahil (ancak bunlarla sınırlı olmayan) bir dizi faktör neden olur. Diş eti çekilmesine genellikle ağrı eşlik etmez ve sizde olduğunu fark edebilirsiniz. Periodontistiniz bunu sizin için ölçebilir ve tedavi gerekip gerekmediğini belirleyebilir. Biraz kök maruziyetine sahip olmak sağlıksız değildir. Ancak önemli olan dişinizin etrafında ne kadar iyi diş eti bıraktığınızdır. Dişlerinizin etrafındaki ataşmanı korumak için erken aşamalarda diş eti çekilmesi kusurlarının tedavi edilmesi en iyisidir. Diş eti çekilme kusurları genellikle diş eti greftleri ile tedavi edilir.
Bu hususta bir uzmana danışmanız en doğrusu olacaktır. Diş eti hastalığı teşhisini uzman bir diş hekimi yapılacak muayene sonrasında koyabilir.
Tıpkı hastalığın teşhisi gibi, diş eti tedavisi ücreti de uzman bir diş hekimi muayenesi sonrası belirlenebilir. Yapılacak muayene rahatsızlıkları teşhis edip ve bu yönde uygulanacak tedavileri belirler. Periodontik tedavi fiyatı da diş hekimi tarafından sizinle paylaşılır.